Valborgs

Tänk att det redan har hunnit bli Valborgs, tiden springer verkligen iväg. Vi kommer fira här hemma med fina vänner och god mat, känns riktigt skönt :) Nu sitter jag och väntar på att Emil ska komma hem från jobbet så ska grabbarna få fara och handla så vi kan börja förberda middagen.
 
Tidigare idag kom Ida förbi med lunch, så vi har ätit, spelat skipbo och fikat.
Sen när vi har flyttat till lägenheten kommer vi bli grannar med Ida och Felix, kommer bli riktigt roligt både för mig och Elsa, Ida är nämligen en av Elsas favoriter! :)
Nu ska jag hoppa i duschen och göra mig klar för ikväll!

Bad i Öjebyn

Äntligen är min mage nästan som normal! Har haft så himla ont i den efter magsjukan men nu har jag börjat kunna äta som vanligt igen. Jag hade egentligen tänkt lämna Emil och Elsa hemma och damma av partyskorna men det fick bli en lugn helg hemma istället med mys framför tv:n. 
 
Imorse efter att vi hade ätit frukost möttes vi upp med Syrran, Marcus och Nils och for till Öjebyn för att bada i varmvattenbassängen. Eftersom det inte finns något babysim här på byn så har vi inte gått något sådant, men vi har länge pratat om att bara fara till Öjebyn så Elsa får prova på att vara i bassängen.
Och hon älskade det! Både hon och Nils for omkring i vattnet som två små fiskar (Nils är lite mer världsvan och dök tillochmed!)
Efteråt somnade Elsa som en stock (och sover än!!) och vi for och åt lunch innan vi åkte hem igen, en riktigt lyckad utflyckt!

 
 
 
 

Sjukstugan

Ligger nerbäddad i soffan med värk i hela kroppen och nått som liknar magsjuka.. Jag tror mig tillochmed att ligga och se på Simpsons, och då är man riktigt sjuk!

Vi har verkligen haft maximal otur med sjukdomar i år, tre förkylningar och inne på andra magsjukan.
Nu ska jag dricka proviva och fortsätta se denna grymt bra serie.. :)

kanske inget för oss ändå..

Jag trodde liksom att jag skulle få en liten annan reaktion på min barnmat än jag fick. Jag tänke att Elsa skulle kasta sig efter den och tänka: "mums vilken god hemmagjord mat, jag kan inte få nog!". Istället har det sett ut ungefär så här dom senaste dagarna:

"äntligen middag, jag är vrålhungrig!"
 
"Men vänta, det här var ju inge gott?!"
 
"Nää men fy fan vad äckligt!"
 
"Stoppar du in den där sörjan i min mun en gång till biter jag dig i fingret!"
 
Nä, tacka vettja burkmat!

Hallongrottor

Jag minns inte sist jag bakade, men nu på morgonen bestämde jag att det var på tiden. Så jag gjorde hallongrottor, kände att det var alldeles lagomt avancerat för mig, haha. Känns som att man står nog i köket när man lagar middag på vardagarna :)

Jag har faktiskt provat göra egen barnmat också, och det var inte så jobbigt som jag trodde! Vi har varit bekväma och köpt på burk hitills, men så har jag upptäckt att det är ju nästan omöjligt att få bort om det blir fläckar på kläderna och det är ju inte så kul.. Så vi får väl se om jag fortsätter göra egen eller förblir bekväm :)
 
 
Just nu ligger Elsa och sover, när hon har vaknat blir det lunch och sen ska vi försöka ta oss ut och gå. Bara hoppas att det inte regnar!

7 månader

Tänk att det nu har hunnit gå 7 månader sen vi första gången fick se våran lilla tjej, och om faktiskt inte är så himla liten längre! Hon har inte börjat krypa än men så långt bort tror jag inte att det är innan hon börjar försöka. När vi lägger ner henne på golvet snurrar hon runt åt alla möjliga håll och drar sig runt i cirklar.
 
På kvällarna lägger vi henne i sin spjälsäng där hon somnar gott och sover hela nätterna fram till klockan 06! Blev riktigt stor skillnad när hon började somna själv utan oss i sovrummet, som att hon kommer bättre till ro nu.
Matfrisk är våran tjej också, tror inte hon har smakat nått hon inte gillar än och gapar alltid efter mera :) 
Idag fick jag även se att tand nummer två har börjat kika fram, nu går det undan!
 

Name it

Söndag idag och vi ska snart fara på Elins 30års kalas. Annars har vi bara varit hemma och tagit det lugnt idag. Jag skulle ha sovmorgon i morse men vaknade klockan åtta medans Emil och Elsa sov till tio, haha!

Igår for jag, Elsa, Emil och Anton in till stan. Grabbarna släppte av mig och lillan hos min brorsa innan dom for in till stan. Blir sällan så man tar sig tid att fara och hälsa på när dom bor i Öjebyn så det var kul att kunna passa på att hälsa på ett tag :) 
Innan vi åkte hem var vi in på barnenshus och köpte en sån där stol som man kan sätta fast på bord och lite kläder till Elsa, börjar komma in så mycket fina sommarplagg i butikerna nu! 
När vi kom hem for vi direkt vidare till David och Jennie där det blev hockey och middag med trevligt sällskap! :)

Den här söta klänningen fick följa med hem igår, tänk så söt Elsan kommer vara i sommar!

Nu är det dax för fredagsmys!

Idag har jag haft mamma här hela dagen. Hon kom i morse och bjöd på frukost och sen har hon hjälpt mig lite med Elsa och här hemma. Både jag och Elsa har nämligen börjat bli förkylda igen och då kan det vara skönt att ha mamma här som en hjälpande hand. Just nu är dom ute på en promenad och jag ligger och vilar lite :)

Senare kommer Ida och Felix hit och käkar tacos med oss (och ser lets dance hoppas jag!). Det är så skönt med fredagar :)

älskade lilla du ♥

Elsas första lilla bissing

jajjamän, nu har Elsa fått en vass liten tand i sin mun. Oj vad det kliar för henne, men annars har vi inte märkt av det så mycket, och hoppas inte vi kommer göra det heller!
 
Så nu har även hennes lilla tandborste fått ta plats på toaletten med våra.

Godmorgon!

Sitter och äter frukost (te och smörgås) och lyssnar på morgonradio. Idag har jag både Erik Jonsson och föräldrautbildning inbokat, så snart kommer svärmor hit och ska vara med Elsa medan jag far och får ryggen fixad :)

Nu pratar dom på radion om par som har det mer jämställt hemma mår bättre! Kanske nått man skulle trycka lite extra på? :) Nä, vi gör faktiskt lika mycket här hemma och det är otroligt skönt!

Haha, Elsa har förväxlat radion med lampan.. Så fort det börjar spela en låt tittar hon på lampan och gapar, undrar vad hon tänker? :)

fullt upp

Vi har verkligen haft fullt upp från morgon till kväll hela den här helgen!
Vi började med att gå på mormors begravning i fredags, det var såklart jättetråkigt men samtidigt en väldigt skönt att få tänka på henne lite extra och ta ett sista farväl.
Lördag var vi hos David och Jennie hela dagen med en massa andra småbarnsfamiljer, vi satt ute och eldade till sent på eftermiddagen, såg hockey och gjorde god middag :)
Igår avslutade vi helgen med att äta lunch utomhus, fara på kalas hos syrran, kika på våran blivande lägenhet och äta middag ute.
 
Idag fyller min morfar 80 år, så ikväll vankas det ännu mer kalas! Mamma har tagit ledigt från sitt jobb för att hjälpa till hos morfar, så då passade jag på att bjuda henne på frukost. Eller när jag tänker efter tror jag faktiskt hon bjöd in sig själv, men mysigt var det i alla fall att få lite besök på morgonen :)
 
 
 
 

nu går flyttlasset

Eller inte riktigt än men vi har bestämt oss för att flytta. Inte till hus utan till lägenhet, och det känns otroligt skönt! Skönt att bara ha beslutat sig för något. Vi har ändrat oss fram och tillbaka om att bygga ut, bygga nytt, flytta på kvarter, flytta till en by, men vi bestämde oss för att börja med att bo i lägenhet ett tag tills vi vet vad vi vill och tills vi hittar ett hus som känns rätt :)
Sitter och kollar på H&M Home och får lite idéer, bland annat till Elsas blivande rum. Ska bli kul att äntligen få inreda ett rum till henne!

Doppresenter i efterskott

I helgen kom Emils storebror Peter, Sarah och deras lilla Fred hem på besök från Stockholm. Jag har hållt på att längta ihjäl mig efter att äntligen få träffa Fred som föddes i vintras, och han var så himla himla fin, liten och vacker precis som jag trodde ♥ 
 
Dom kunde inte komma upp till Älvsbyn när Elsa hade sitt dop så med sig hade dom fina presenter, hon blir verkligen bortskämd :)
 
Hur söta var inte dom rosa shortsen?

Idag har jag som sagt hunnit vara och klippa och färga håret, Jenny tog ganska mycket på längden och jag blev supernöjd! Jag hann även göra bort en massa andra ärenden på byn innan svärmor och Elsa hämtade upp mig på coop.
Nu ska jag steka palten som svärmor hade med sig, gott ska det bli!


påsken 2013

 
Alltså vilken påsk, och vilket väder! Vi bestämde oss för att stanna på hemmaplan i år men vi har ändå tagit oss ut och njutit av solen alla dagarna :)
Det är så himla roligt att ha skoter och pulka, känns så lätt att bara packa in sig i den och åka iväg. Vi har hunnit grilla lunch ute och blivit bjudna på middag både hos svärmor och min morbror, och i fredags delade vi upp oss så Emil for på killkväll och jag och Elsa for på tjejkväll.
 
Dessutom kom påskharen med två ägg till mig (kan väl kanske hända att jag för två veckor sen bestämt sa till Emil att det var bäst för hare-jäveln att han inte glömde bort mig.. :)
Känns verkligen som att jag har fått ny energi i helgen och imorgon börjar jag med att äntligen få fara till Jenny och fixa håret!
RSS 2.0