slutspurten

Nu när vi är inne på sista lediga veckan känns det som att vi har mer än någonsin att göra. Om dagarna har gått fort förut är det ingenting jämnfört med nu! Idag tog Elsa sovmorgon till klockan 08 och sen bar det av upp till församlingsgården för lek och bus. På väg hem gick vi förbi kontorsteknik och handlade det sista jag behöver för att göra klart Elsas första året-album (som äntligen snart är färdigt!)
Väl hemma somnade lillan i vagnen och Hanna och Melissa kom över efter lunch och hälsade på. Jag kan inte säga för många gånger hur skönt det är att bara ha några meter mellan våra hus, perfekt när man vill surra av sig men inte orkar fara iväg :)
 
 
 
Visst är lektältet där i bakgrunden fint! Däremot kan jag inte rekommendera att sitta två vuxna och två barn i det, blev som en liten bastu. Efter en stund började vi fundera på varför vi satt där inne i värmen och trängdes, haha! :)

Ja må han leva!

I fredags fick Elsa fara och sova över hos sin mormor medan jag och Emil var på firmafest. Kul att fara och göra något tillsammans och vi hade båda riktigt roligt, men skönast var nog ändå sovmorgonen dagen efter. Vi vaknade upp kring nio och la oss direkt i soffan och åt frukost framför en film, det var nog över två år sen vi gjorde det senast!
Eftersom mormorn ville behålla Elsa så länge som möjligt passade vi även på att ta en promenad och på väg hem gick vi in på grillen och käkade lunch, kändes konstigt att vara utan lillan men samtidigt lyxigt att få vara själva och sitta och prata :) 
 
När vi kom hem igen stod våra första gäster på bron och resten av dagen bytte besökarna av varann på löpande band. Emil fyllde 28 år i fredags, så igår hade vi kalas för våra familjer och vänner. Jag gillar när huset är fullt i folk, känns så hemtrevligt på något vis. :) Däremot kan jag lova att vi somnade fort när David och Jennie for hem kring tio, Emil tog sig inte ens till sovrummet utan övernattade i soffan.
 
 
Jag och födelsedagsbarnet ute på promenad :)

Det där med jul.

Jag hör överallt folk som berättar att dom har börjat julpynta, julklappshandla och spela julmusik. Själv har jag inte ens rört kartongerna med julpyntet eller funderat över pepparkakor.
Min kära vän Hanna har surrat om julbord, glögg och julbak i flera månader medan jag mest har tittat oförstående på henne. Jag känner inga som helst julkänslor och har tillochmed tänkt tanken att inte ens ha en julgran i år.. Hemska tanke va?
Förhoppningsvis börjar kanske jag också längta efter julen, det är ju trotts allt himla mysigt. Om inte annat får jag väl tvinga mig till det. Tror jag ska börja redan nu med att låta Tommy Körbergs ljuva stämma fylla huset med O helga natt, ja så får det bli!
 
Däremot har jag faktiskt beställt julkorten för i år. Det var ungefär som att ta kort på en virvelvind, men tillslut blev det ändå några riktigt fina :)

Några av dom mindre lyckade bilderna på lilla virvelvinden Lundberg.

Tisdag kväll

Tillochmed jag som inte är något stort fotbollsfan kunde inte låta bli att bänka mig framför tvn ikväll. Gillar när man kan ligga och slötitta samtidigt som man kan kika på telefonen. Detsamma kan jag däremot inte säga om Emil som sitter och svär och har sig. 
 
Helgen sprang iväg, vi hade inte en lugn stund! Och om det blev en lugn stund var vi helt utslagna, Elsa har sovit väldigt dåligt och lördag natt somnade vi inte förän klockan 4(!). Snacka om trötta föräldrar som inte är vana. 
 
Men tjejkvällen var toppen och spelkvällen blev en hit! Det är så kul när man kan samlas alla syskon och umgås, vad skulle man göra utan dom? 
Vi lagade god middag ihop och när Elsa hade somnat drog vi igång spelen. Kring midnatt kände vi oss nöjda (mitt lag vann!) så då packade vi oss in i bilen och slirade hem i halkan. 
 
Hela gänget samlat :)

Här bor Elsa

Nu har vi äntligen fått internet till huset, känns lyxigt att få sitta framför en dator istället för att surfa från iphonen!
 
Här hemma har vi fortfarande inte riktigt fått till det som vi vill ha det i alla rum, svårt att bestämma möbler och småsaker och med min beslutsångest kommer det säkert inte bli klart i första taget. Fast omtapetsering väntar vi ett tag med, tror vi hugger tag i det till våren. 
Men ett rum som i alla fall är färdigt är Elsas, blev ett riktigt mysigt litet krypin!
 






 
Nu ska jag klä på mig så ska vi traska hem till mamma där det väntar lunch :)
 

Cupcakes

I natt har vi inte fått särskilt mycket sömn, Elsa vaknade klockan 2 och kunde inte somna om på flera timmar. Jag ska verkligen inte klaga för hon sover så bra annars, men herregud så trött man blir! 
Så idag bestämde jag att vi skulle ta det lugnt, resten av veckan är fullbokad så då kändes det skönt att ha en hemmadag. Helgen ser vi framemot lite extra då det väntar både vinkväll med tjejerna och spelkväll med mina syskon med familjer :) 

När Elsa ändå skulle vila middag tog jag barnvagnen och gick på promenad ut på byn. Passade på att handla, hämta ut paket (present till herrn i huset) och så var jag in på Happy och beställde ett lektält till lilla E. 
Tror det kommer passa finfint i hennes rum. 

Världens bästa pappa.

Idag firar vi fars dag här hemma! Jag och Elsa var upp tidigt och tog en promenad ner på Coop där vi fick hänga på låset. Ut kom vi med nygräddade bake-off och apelsinjuice. Så nu sover lillan ute i vagnen och jag väntar på att pappan i familjen ska vakna så vi kan käka frulle framför tvn :) 


En uttråkad Elsa innan Coop slog upp portarna. 

Godmorgon från sängen!

Är verkligen långt mellan inläggen nu för tiden. Men nu borde vårat internet börja fungera vilken dag som helst (ja, jag vet att vi är segast i världen) och då kanske jag blir lite flitigare! 

Annars rullar allt på som vanligt. Är min sista månad hemma med Elsa nu innan hon ska börja på förskolan. Har verkligen gruvat mig för den dagen men nu känns det mest spännande! Det blir bara tre timmar per dag till att börja med så det tror jag blir bra för Elsa också. Typ som en mjukstart :) 

Just nu ligger vi kvar i sängen och myser, eller jag myser med Elsa och hon myser med sin docka Titti varvat med att käka på Emils hörlurar. 


Känner att min mage börjar kurra så jag ska hugga in på Paulúns supergröt som köptes hem igår, spännande att se om den är lika god som jag hoppas! 
RSS 2.0