nya pjucker

Idag var jag in på skoaffären som har utförsäljning och jag fyndade faktiskt ett par dojjer! Är nog ett tag bort innan dom kommer användas, är ju kanske inga skor man tar på sig när man ska på barnvagnspromenad precis men snygga är dom i alla fall :)

MAM

Igår fick Elsa 2 presenter av sin moster, nya nappar och söta bitleksaker tills när dom små tänderna börjar komma :)
Elsa är en riktig napp-fia och vill ha napp väldigt ofta, särskilt när hon ska sova. Hon är väldigt kräsen dessutom och vägrar ha några andra nappar än dom från MAM. Så för många nappar kan man aldrig ha, vi tappar alltid bort dom eller så spottar Elsa ut dom på nått oväntat ställe! :)
 


 

Tiny minymo

Eftersom det var skyltsöndag igår så bestämde vi oss för att fara ut på byn för lite julklappsshopping. Efter att ha gått i nästan alla affärer våran by har att erbjuda så är jag nu klar med alla klappar förutom Emils. Så skönt!

Självklart var vi in på den nya barnklädesbutiken Happy som var en butik helt i min smak. Både lite billigare och dyrare kläder, så man kan köpa både åt sitt eget barn och om man vill köpa en present. Jag hittade en söt klänning från Minymo till Elsa och sen hade dom även öppningserbjudande så man fick köpa klänning, body, strumpbyxor och dreggellapp för 189:-,  så då passade vi såklart på!
 
Idag började dagen med att jag for till Erik Jonsson som kikade på min rygg, han sa att mitt bäcken hade vridit sig lite och att det kunde vara en av orsakerna till varför jag har haft så ont.
Sen så for vi på ungmamma, fast Elsa sov mest så jag passade på att surra med dom andra mammorna som var där :)
Syrran har äntligen kommit hem, så hon har varit här och hälsat på ikväll. Vi brukar vara med varann flera gånger i veckan men nu har dom varit borta i över 2 veckor så vi hade mycket surrande att ta ikapp!

TGIF

Då var det fredag igen och helg, tänk så snabbt veckorna går! Vi har nyss kommit hem från promenad och lunch på allmecan, och nu blir det lugna puckar några timmar. Jag fick för några veckor sen en inflammation i skinkan som gör att jag får himla ont när jag har suttit för länge så jag ska lägga mig och vila ett tag, himla besvärligt måste jag säga!

Ígår fyllde ju Emil år så vi hade kalas (heter det kalas när man fyller 27?) hela dagen. När alla magar var mätta och frammandet hade farit var vi nog lika trötta alla 3, så det blev en tidig kväll. Elsa som höll sig vaken nästan hela dagen igår är fortfarande trött och vaknar i princip bara för att äta innan hon somnar om igen.
 
 
 
 

Önskelista

Snart är det jul och efter det kommer vi ha dop så många har frågat oss vad Elsa behöver, så jag tänkte att en liten önskelista vore på sin plats! :)
 
 
 
 
 
 
 
Åkpåse från Elodie details eller Voksi
Kånken Mini, en pulka och en Vinteroverall (åhlens har fina!)
Tallrikar och haklapp från Skip Hop
Leksaker i alla möjliga modeller och material
Nappbox
Elsa i bokstäver
Kläder (får man aldrig för mycket av!)

BVC och smörgåstårta

Igår var vi på BVC med Elsa och hon har vuxit så det knakar! 60cm och 4650g, lång och smal :) kanske blir hon basketspelare eller modell? Allt annat såg också bra ut, läkaren var och undersökte henne och vart nöjd.

Nu är svärmor här och ska lära mig och Emil göra smörgåstårta, synd bara att det är svårt att göra mjölkfritt.. Men jag får väl se på när dom andra gottar sig! Emil fyller nämligen 27 år imorgon, han börjar bli till åren ;)

Igår fick jag även iväg beställningen på både julkort och dopinbjudningar, skönt att få det gjort!

2012-11-19

Hallå i stugan! Hoppas ni har haft en bra helg, våran har som väntat varit lugn och skön :) Och som avslut på helgen hämtade jag hem Mamma och Torbjörn igår när dom kom med flyget från Spanien, kan lova att jag har längtat efter dom!

Idag tog jag och Elsan en promenad till folkhögskolan där dom har en träff på måndagar för unga mammor, mysigt att få träffa andra mammor, fika och surra.
Har även fått hämta hem bilderna från fotograferingen nu, blev supernöjd med dom!


2 månader

Tänk att nu har Elsa hunnit bli 2 månader! Är så roligt att se hur mycket hon har utvecklas på den här tiden. Hon skrattar ofta nu och har börjat surra en hel del, hon ligger ofta och "pratar" med barbafamiljen som hänger ovanför spjälsängen eller med ugglan i sitt babygym. När hon är vaken vill hon helst sitta upp och kika på saker och hon är väldigt förtjust i lampor.
Hon har även kommit in i en mammig period där jag helst ska ha hon i famnen hela dagarna. Så just nu får jag inte så mycket gjort, fast då passar vi på att mysa istället :)
 
 
 

äntligen fredag

Idag är det fredag och vi är på väg in till stan för att hämta våran bil som har varit på lagning sen Emil körde på en ren för nån vecka sen. Tänkte hinna springa in på nån affär också, får se vad Emil tycker om den idén! Vi har även hunnit luncha på allmecan innan Emil började jobba och sen tog jag och Elsa en promenad hem i det sköna vädret.
Resten av helgen är oplanerad, men förmodligen blir den lugn :)

lite tankar så här en onsdag

Jag kan helt ärligt säga att jag inte är den mest positiva människa jag känner och har här under några år tyckt att livet har varit lite väl orättvist och att det har varit mer motgångar än medgångar. Jag har varit avundsjuk på andra som i mina ögon har haft det lätt och inte behövt kämpa lika hårt och ibland tyckt att just jag har haft det väldigt tungt. Personer i min omgivning har sagt att det kommer lösa sig och att det snart kommer vända. Pyttsan, har jag tänkt och bara tyckt det har fortsatt i samma bana.
Men för ett tag sedan började jag tänka på att saker och ting faktiskt börjar lösa sig. I samma veva insåg jag att man inte får mer problem än vad man klarar av och att jag faktiskt inte har en aning om vad andra har varit med om och hur dom mår. Och att man faktiskt inte kan döma någon från utsidan, för utifrån ser ju faktiskt dom flesta ut att ha det bra, eller hur?

Vart jag vill komma med det här har jag ingen aning, ingenstans antar jag. Men när jag ändå håller på och är så här djupt passar det väl bra med en bild med lite kloka ord ála facebook!
 
 
 
hörrni, ha det bra!

Farsdag

Igår var det farsdag, och inte vilken som helst heller för det var Emils första farsdag som pappa! Det firade vi genom att ge honom sovmorgon, massage och middag. Eller i ärlighetens namn var det jag, Elsa låg mest och tittade på. Men en mysig dag var det som vi avslutade med film i sängen (jag tror jag såg en kvart av den innan jag somnade).

   Blev plankstek två gånger i helgen, inte klagar jag!
 
Nu idag har vi varit ut på långpromenad i det sköna vädret. Härligt med plusgrader och sol! Elsa sover fortfarande i vagnen så jag ska passa på att göra lite nytta här hemma :)
  
 

Plankstek

Hejsan! Idag har vi varit på fotograferingen jag fick av tjejerna i gravidpresent. Blev riktigt fina bilder på Elsa, längtar tills vi får hämta dom :)
Nu är vi hos Lina och Anton och har precis tryckt i oss plankstek till middag, lyxigt! Nu väntar vi bara på Så mycket bättre, sen är den här dagen så bra som den kan bli :)

Dagens funderingar

Godmorgon!
Jag ligger fortfarande kvar i sängen och kollar på Nyhetsmorgon, men ska snart kliva upp och umgås med Emil innan han far på jobbet. Jag har verkligen varit bortskämd som har fått ha han hemma så mycket, men nu har han börjat jobba 50 procent så jag och Elsan får ha lite egentid varje dag. Fast det är ganska mysigt att få ha hon lite för mig själv ;)
Nu berättade dom om en kvinna som hade fått lov att föda i hissen på väg upp på bb eftersom hissen hade gått sönder, ska ha varit spännande! Jag är verkligen glad att min förlossning gick så bra och utan komplikationer.
Nåja, det verkar bli fint väder idag så det blir nog en promenad sen, och städa borde jag också hinna med. Hejdå!

Mitt hjärta

Jag är den bro som orkar bära dig
Jag är den hamn där du är trygg
Jag är den eld där du kan värma dig
Jag är den famn som ger dig skydd

 



Halloween

Helgen och regnet är förbi, tjoho!
I lördags träffades vi alla syskon, förutom min äldsta bror, hemma hos syrran och lagade en god middag och spelade spel. Är skönt att ha så bra syskon (och deras respektive), vi är som ett kompisgäng :)

 

 

Söndag steg jag upp tidigt och skjutsade mamma och Torbjörn till flygplatsen, dom ska nämligen till Spanien i två veckor! Usch så avundsjuk jag är. Blir faktiskt lite tomt när dom är borta, jag och mamma hörs i princip varje dag.
Nu ska jag börja förbereda middagen, idag blir det hemmagjorda älgfärsburgare :)

 

 

En i gänget

Godmorgon! Vilket riktigt halloween väder det är, grått och dimmigt :) Idag ska vi slappa här hemma innan vi ska fara till syrran på middag, och så måste vi ju såklart tända ljus på Elsas morfar och farfars gravar. Är så himla fint på kyrkogårdarna under allhelgona med alla ljus som lyser. Jag är så dålig annars på att gå till pappas grav men när det är allhelgona är jag alltid dit och tänder ljus och skänker honom en extra tanke, tänk om han hade levt hade han blivit morfar i år!

Förresten nu är jag också med i gänget, igår kom min nya iphone! Förmodligen är jag den sista med att skaffa instagram men om vill ni följa mig där heter jag evelinalid.
Ha nu en bra allhelgona/halloween, puss!
 
 

Efterkontroll

Idag har jag varit på efterkontroll på mvc, och allt såg bra ut! Järnvärdet som var riktigt i botten efter förlossningen låg nu på 130(!), alla andra värden var också bra och gravidkilona är försvunna så det känns ju skönt. Nu kanske man även vågar sig på att börja jogga lite försiktigt :)
 
Nu kommer svärmor snart hit på middag, tjälknöl och potatis. mums!
RSS 2.0