Handskdjungeln

För ett tag sedan köpte jag nya handskar till Elsa från Lindberg. Dom kändes varma och bra i affären så förstå min besvikelse när dom små fingrarna var iskalla efter att ha vilat middag i vagnen! 
Så nu är det till att köpa nya, men vilka ska jag välja? Tänkte att det kanske är nån mama som läser det här och sitter inne på nått bra tips, do tell!! 

Från personalrummet dag 2

Nu sitter jag alltså här igen! Eftersom det inte finns så mycket annat att göra (har redan läst igenom alla tidningar två gånger) så passar jag på att blogga.  

Helgen har varit lugn, trodde först att jag hade fått magsjuka natten mot lördag men det verkade vara falskt alarm! Men eftersom man inte vill riskera att smitta någon höll jag mig ändå inne hela dagen. Mot kvällen var jag lika pigg som vanligt och söndag var det som att jag aldrig hade haft ont i magen. 
Så dagen fick bestå av promenad, tvättning, familjegudstjänst och besök av mamma och T. 

Jaha, har hon gått och blivit helreligös nu också, tänker kanske ni. Men det har jag inte. Däremot tycker jag det är mysigt att sitta i kyrkan, lyssna på musik, höra berättelser och bara sitta och fundera en stund (okej, med en ettåring måste jag erkänna att det inte blev så mycket tid över till funderingar utan mer försöka hålla den lilla ålen sysselsatt).

Den lilla ålen är fram och kikar på julkrubban ❤️

Från personalrummet

För ungefär en kvart sen lämnade jag Elsa inne på förskolan medan jag gick iväg till personalrummet. 
Först hördes gråt och protester men nu verkar det lugnt där inne. Skönt! Nog känns det i mammahjärtat när hon inte vill att man ska gå.. 

Den här bilden är tagen för ett år sedan när Elsa var 3 månader, tänk att den lilla tjejen går på förskola nu! 

plusgrader och världens halka

Man märker verkligen skillnad på Elsas sömn sen vi började på förskolan, hon sover mycket bättre både på nätterna och dagarna (peppar, peppar!) och har gett mig sovmorgon två dagar på rad :)
Efter vi hade varit på förskolan idag tog vi en halkig promenad ut på byn för att göra bort några ärenden. Men om jag hade vetat hur halkigt det var hade vi nog stannat hemma, rena livsfaran! 
 
Nu tänkte jag börja förbereda middagen (vi ska bjuda brorsan på tacos) men först ska jag visa några bilder sen vi hade lilla julafton igår. Vi bestämde oss för att köpa paket till våra små istället för oss själva, nu för tiden är det så mycket roligare när Elsa får paket än när jag själv får så det kändes som ett bra beslut!
 
 

 
Mysigt att få hänga med mina tjejer, surra och fika av Emmas grymt goda julfika! Hem kom Elsa med en mjukisgris och en docka, så fina presenter
 
Nä, nu ska här hackas grönsaker!
 

20131209

Herregud vad jag stressar. Dom senaste veckorna har jag varit jättestressad över allt möjligt och egentligen helt i onödan. För det spelar ju faktiskt inte så stor roll om all tvätt är tvättad, om jag har bakat julfika, skicka alla julkort, märkt alla kläderna till förskolan eller om jag har hunnit dammsuga.
 
Så redan innan helgen hann börja beslutade vi oss för att inte planera så mycket utan försöka ta det lugnt och göra det vi kände för. Så på dagarna har vi hängt med vänner, varit på julmarknad, promenerat och varit på paltmiddag hos svärmor. På kvällarna har vi lagt oss i soffan och sett tv med godis och chipsskålarna fulla. I lördags gick vi ner och tog ett bubbelbad, men annars har vi inget gjort så mycket mer.
Det var så skönt att vakna upp i morse och känna sig utvilad efter helgen :)
 
 

tusen tankar



Första dagen på föris

Idag var första dagen vi har varit på förskolan för inskolning. Vi var där drygt en timme för att hälsa på, träffa personalen och se oss omkring. Jag tror det kommer bli toppen där för Elsa! :)
Resten av dagen är helt oplanerad förutom att vi ska göra hemmagjorda köttbullar (som jag råkade lova Emil i ett svagt ögonblick igår).
 
Men nu till något helt annat! För ett tag sedan var jag på klädparty för Pomp de Lux, jag skulle kunna köpa hela kollektionen men la band på mig själv och beställde bara en jumpsuit. Som jag fullkomligt älskar! Mjuk, skön och snygg. Köpte den i storlek 86 så hon kommer nog kunna ha den länge :)
 
 
 

Första advent

I helgen har det varit fullt upp från morgon till kväll, och vi ha haft hur roligt som helst!
 
I fredags bjöd John upp oss på middag, jag som har varit lite tveksam till min broders matlagningskunskaper blev glatt överraskad! Han hade gjort helstekt rådjur med potatisgratäng, rödvinssky, stekta kantareller, baconinlindad sparris, kokta morötter och ärtskidor. Jag tror inte jag behöver förklara hur gott det var!
Efter middagen blev det Idolmys, Elsa fick smaka popcorn för första gången och jag kan lova att det var populärt. Speciellt när morbror Håkan råkade spilla ut halva skålen och hon fick springa omkring och plocka direkt från golvet!
 

Lördag ringde väckarna 06 och det bar iväg till Ikea, hem kom vi med en ny fåtölj och sängram. Fast vi inte skulle handla så mycket hann klockan bli tre innan vi var hemma igen.
När vi hade packat upp kom David, Jennie och Ellie hit och åt middag. Ingen var speciellt sugen på att stå i köket och laga mat så vi åt tapas, så enkelt och så älskar jag när man får sitta och småplocka. 
Efter maten tog killarna tag i att montera ihop sängramen och nöjda blev vi! Vi köpte Hemnes, gillar den nya modellen som känns enkel men ändå är snygg. 
 

Det blev så att våra gäster övernattade och Jennie ville att vi skulle se julkalendern, så klockan kvart i nio satt vi uppradade i soffan framför Barna Hedenhös. Jag tyckte den verkade bra och ska försöka följa med i år!
Efter en lång frukost sövde vi barnen och jag och Jennie tog tag i julpyntningen här hemma. Kul att vara två och skönt för min onda rygg att få hjälp.
Sen gick vi en sväng på skyltsöndagen och tog en fika, köpte dom första julklapparna och kikade på tomten.
På kvällen kom John hit och hängde, kollade solsidan och åt chips. Har blivit lite av en tradition att han kommer hit med något gott och vi slappar i soffan, bra avslut på helgen tycker jag! :)
 
Tillochmed granen fick komma fram och där till höger skymtar ni våran nya fåtölj. Blev riktigt mysigt här hemma och jag måste erkänna att lite mer julstämning fick jag faktiskt! Däremot får ni ursäkta alla suddiga bilder, vet inte riktigt vad jag har hållit på med..
 
 
RSS 2.0