gäsp!

Från att ha varit som en ängel på nätterna är Elsa nu som ett litet monster! Jag är så trött om dagarna så ibland känns det nästan som att jag är full!
Förut sov hon från 21 till 9 och vaknade och åt en gång. Nu somnar hon kring 19, sover till runt midnatt, vaknar och äter och sen är det som att hon inte riktig kommer till ro. Hon vrider och vänder, grymtar och tappar tutten. Kring 05, senast 06 bestämmer hon sig för att det är morgon. Dom tidiga mornarna kan  jag ta men om hon ändå sov gott fram till dess! Och jag undrar varför hon har börjat med detta?

Tips mottages gärna! /Zombie-mamman

H&M

Börjar känna att det är på tiden att förnya min garderob med lite nya kläder. Tror jag ska försöka ta mig till stan snart. Kanske får med mig mamma, vi har länge pratat om att fara och shoppa!
HM tycker jag har mycket fint nu, men jag är mer för att handla i affär än beställa, då vet man att det passar på en gång! :)
 

premiär för skoterpulkan

Idag tog vi en premiär-tur med skoter och pulka upp till min morbror i Snårbäcksliden där vi satt ute och grillade i solen hela dagen. Elsa somnade på väg dit och vaknade flera timmar senare när vi kom hem på gården, så pulkåkningen verkar ha fått godkänt av henne med.
Sen for vi till korsträsk och åt palt hos svärmor och passade på att hinna träffa Emils storebror Peter som var hem över helgen.

Nu har Elsa nyss lagt sig och jag ska umgås lite med min käresta innan jag också ska krypa ner :) 

Godmorgon söndag

Har nyss stigit upp och ätit frulle, vi turas om att sova ut under helgen och idag var det min tur. Är så himla skönt att sova en extra stund när jag vet att Emil och Elsa är på nedervåningen.

Igår var vi här ute och grillade med Emils familj, synd att solen inte visade sig så mycket men idag verkar det bli andra bullar! :)
Sen blev vi bjudna på middag hos Jonny och Kattis där vi var resten av kvällen tills Elsa blev för trött och ville hem och sova.
På tal om det, så när jag kom ner för en stund sen och tog upp Elsa i knät, la hon huvudet mot mitt lår och bara slöt ögonen och somnade! Händer inte ofta, himla sötunge :)
 

brie ♥

Idag har jag haft en riktig slappar-dag och gått omkring i sovkläderna tills klockan blev 2 och jag bestämde mig för att ta en promenad in på byn. Gick på konsum och handlade ost och kex till ikväll, vi tänkte mysa till det lite extra och jag som har varit sugen på brie i ett år (fick inte äta det när jag var gravid och inte heller när jag var mjölkfri så nu jäklar!) tyckte att ost och kex skulle vara gott :)
 
 
Nu sover Elsa ute i vagnen och jag har kokat kaffe och tjuvsmakat chokladen, den var väldigt god kan jag tala om! :)

knubbisen

I måndags var vi ju Bvc för vägning, mättning och vaccin. Det gick hur bra som helst, Elsa blev ledsen just när hon blev stucken men det gick över fort och sen har hon inte märkt av det nå. Och för mig gick det faktiskt också bra, haha! Och lillan har verkligen vuxit, 6585g och 67cm (det är grejer det där med ersättning!).
 
 
Igår hade jag först besök av Ida och Emma som var här och hängde på eftermiddan, jag vann över Ida fyra gånger i skipbo (hehe) och sen åt vi chokladbollar som jag hade bakat på morgonen :)
På kvällen gjorde jag först biffar till middag och sen hade vi föräldrautbildning där vi pratade om olycksfall, krupp, feberkramper och liknanade. Väldigt bra att dom går igenom sånt, hoppas bara man aldrig får användning för det!

Idag har brorsan varit här på morgonkaffe och sen ska vi försöka tajma in en promenad med syrran, en riktig syskon-dag med andra ord :)

Helgen

Som jag hade hoppats var det fint väder i helgen så vi passade på att vara ute och grilla. Vi har inte hämtat hem skoterpulkan från svärmor än så vi var bara här hemma på gården, lika bra det! Jag fick prova mitt nya smörgåsjärn och Elsa fick prova sin nya pulka :)
 
 
 
 
Annars i helgen har vi inte gjort så mycket. Bjöd mamma och Torbjörn på middag igår och i lördags såg vi film. Hamilton 2, mycket bättre än första om ni frågar mig.
Elsa som brukar lägga sig kring nio har helt ändrat sina vanor och har velat sova redan halv åtta flera kvällar nu, så då har vi verkligen haft tid att se film i lugn och ro. Däremot fortsätter hon med sin vana att vakna när Emils väckare ringer, så här i huset gör vi morgon klockan 06! Nåja, tur jag är morgonpigg :)

 

fem månader

Idag är det 15e februari vilket innebär att Elsa blir hela fem månader idag! Dom här fem månaderna har verkligen sprungit iväg och ibland får jag panik när det inte känns som att jag hinner med. Man kan ju även tycka att efter fem månader ska man ha stirrat sig less på det lilla underverket, men jag kan inte få nog! Hon är verkligen det finaste jag någonsin sett. 
På måndag ska vi på bvc och då är det dax att ta sprutor igen och den här gången kommer inte Emil följa så då måste jag tuffa till mig så det inte blir som sist när det nog var värst för mig. Usch, jag har blivit så sprut-rädd!
 
 
 
 En trött tjej innan hon sov middag :)
 
Idag har vi varit på promenad med syrran och Nils och på hemvägen passade jag på att gå upp och hälsa på hemtjänsten, det är ungefär ett år sen jag slutade jobba nu men det kändes som att det var igår när jag gick upp för trapporna :)
Hoppas bara det här sköna vädret håller i sig över helgen så vi kan vara ute och grilla och kanske köra skoter.

Ja just det, igår var det ju alla ♥-dag. Vi har alltid uppmärksammat det genom att köpa presenter och gå ut och äta men i år kände ingen av oss någon lust till det. Vi gjorde tacos och hängde bara här hemma. Jag var övertrött och skrattade åt allt, mest åt mina egna skämt som var hur roliga som helst enligt mig och inte alls enligt Emil. När vi skulle spela kort flög bara korten omkring för mig (min motorik var som bortblåst) så då bestämde vi oss för att göra en tidig kväll och gå och lägga oss. Haha romantiskt, eller hur?

en liten morot

Elsa älskar allt som går att stoppa i munnen, nu några dagar har det varit morotspuré och hon gapar som en liten fågelunge så fort man kommer nära med skeden!

älskade unge!
 
Annars idag har vi varit förbi Hanna som bjöd både¨på kaffe och visning av deras hus som dom håller på att renovera. Dom får himla fint så nu är jag om möjligt ännu mer sugen att flytta till större hus!
Sen gick vi vidare till syrran och Nils och blev bjuden på lunch och sällskap resten av dagen :)
 

scrapbook

Har nyss kommit hem från ungmamma, idag gjorde vi hand och fotavtryck. Elsa har för vana att sova genom alltihop men idag var hon faktiskt vaken! Vi fikade och surrade innan det var dax att promenera hem. Nu har vi precis ätit middag (köttsoppa som mamma var förbi med) och ska snart hoppa i duschen :)

Har börjat på ett album till Elsa, har sparat lite grejer sen jag var gravid och första tiden som ska klippas och klistras in. Jag är har egentligen inte tålamod till scrapbooking men tänkte göra ett försök, inte så avancerat men faktiskt ganska mysigt att sitta och pyssla och lyssna på radion :)

tjugotvå jordsnurr

Igår fyllde jag som sagt år, i vanliga fall brukar jag gå och längta långt i förväg men i år har jag inte alls hunnit med. Började dagen med sovmorgon och frukost på sängen sen hade vi besök hela dagen. Jag bjöd på hemmagjord tårta och massa kaffe och fick fina presenter: hårprodukter, bok, smörgåsjärn att ha ute, presentkort, choklad, blommor och mycket annat :)
 
 
Är så fint väder idag så nu ska vi äta lunch innan vi ska ut på promenad och sen på ungmamma. Ska även förbi pappas grav idag, tänk att det har gått 8 år nu.. ♥

tunga dagar

Herregud vilken jobbig vecka det här har varit! Mitt diskbråck har gjort så ont så jag har mått illa, det har inte hjälpt hur jag än har legat, stått eller suttit. Så tillslut kände jag bara hur all energi rann ur mig och jag tror jag har gråtit en hel flod.
Igår fick jag träffa läkaren och vi beslutade att det nog var bäst att sluta amma så jag kan börja ta mer smärtstillande än bara alvedon. Så igår på kvällen åt Elsa sin sista tisse-tår (haha, finns det nått fulare ord?!!) och har nu gått över helt till ersättning. Inte så kul men jag tror det är det bästa för både mig och Elsa i slutändan.
Nu har jag börjat ladda om batterierna och tänker ta nya friska tag och försöka tänka att det kommer bli bra! Och imorgon fyller jag ju faktiskt hela 22 år, bara av det blir man ju glad :)

presenter var det här!

 
 
 
 
Elsa fick så fina presenter av alla på dopet. Åh vad jag önskar att vi hade ett eget rum till Elsa där hon kunde ha alla fina saker, är så tråkigt att bara lägga undan allt. Men så småningom.
 
Elsas moster hade skrivit en dikt till Elsa som hon läste upp i kyrkan, hon hade skrivit så fint och personligt och med den dikten avslutar jag det här inlägget! :) 
 
 Du kom i höstas och värmde upp vår jord
precis när löven föll från träden här i vår kalla nord
En familj blev till, ett mirakel och en gåva
och du var älskad från den stunden, det kan jag dig lova

 

Du blev beundrad av liten och av stor
som alla kom att se dig i Nygård där du bor
  En söt liten näsa, två röda kinder och mjuka andetag
och presenter det fick du av alla de slag

 

Du doftar så gott och din hy är så mjuk
och ögonen dina tindrar som, jag tror, ögon aldrig tindrat förut
En liten plutande mun, två små fötter och tio tår
och på hjässan din växer det ljusaste hår

 

Du jollrar så smått och skrattar sen glatt
och vänder till rygg från mage, mosters lilla skatt
En centimeter längre, ett par hekton och nått gram
och innan vi vet ordet av det så kryper du väl fram

 

Du tittar dig omkring och lyser i din pappas famn
fina lilla Elsa som idag ska få sitt namn
En kyrka full av vänner, dina föräldrar och en präst
tack för att jag får vara del i denna glada fest

Elsa Elisabeth

Igår hade vi som sagt dop för Elsa. Både familjer, släkt och vänner samlades i kyrkan för att få vara med. Efteråt fikade vi smörgåstårta och drack kaffe innan vi öppnade alla fina presenter som Elsa fick. Det var en perfekt dag!
På kvällen var det en trött liten familj här hemma som låg utslagna i soffan innan vi gjorde en tidig kväll.
 
fredagkväll var vi och dukade och gjorde fint i församlingsgården

 
 

Elsa var glad och snäll under hela dopet och blev inte ens ledsen när prästen döpte henne, imponerande! och väldigt skönt för mig och Emil :)
 
Glömde helt bort att fota under fikat men tog i alla fall en bild på Elsa och hennes morbror John som även är Elsas gudfar! :) 
 
Idag är det kallt ute så vi har mest bara varit inne. Bjöd våra snälla föräldrar som har hjälpt oss i helgen på smörgåstårtan som blev över och ikväll tror jag vi ska se filmen hypnotisören. Har läst boken som jag gillade fast jag tyckte den var nog så hemsk, så ska bli kul att se den som film! :)

dopklänningen

 
 
Tänk om jag vore hälften så duktig som mormor är som har sytt dopklänningen. Tyvärr ligger mormor på sjukhuset och kommer inte kunna vara med imorgon, det hade hon ändå inte kunnat vara för hon är för sjuk nu men det känns ännu tråkigare att veta att hon ligger på sjukhus istället för på nyberga. Men varje gång jag tittar på dopklänningen tänker jag på henne och att hon är världens bästa mormor ♥
RSS 2.0