mums med fötter

Elsa har hela den här veckan bestämt att det är morgon klockan 6 när Emils väckare ringer. Och jag som inte alls är van att stiga upp den tiden går omkring som en zombie hela dagarna. Jag ska väl egentligen inte klaga eftersom vi har varit så bortskämda på sov-fronten men det gör jag ändå!
Klockan 10 packade jag ner Elsa i vagnen och tog en promenad upp till kyrkan och hämtade nyckeln till församlingsgården där vi ska ha dopfika på lördag. Imorgon kommer mamma och svärmor hit och hjälper mig göra smörgåstårtorna och att duka, sen är det bara invänta lördagen när det äntligen är dax :)
 
Lyckades knäppa en bild på Elsa i morse när hon låg och smaskade på sina små tår, hur kan dom vara så viga?!

 
 

måndag 13.01.28

Snön har vräkt ner hela dagen så jag bestämde att det fick bli en inne-dag idag. Pimpade ljuslyktorna till dopet med lite fina band och sen kom prästen som ska döpa Elsa hit för att prata igenom dopet :) Längtar så mycket till på lördag när vi får träffa alla vänner och släkt på en och samma gång. Vi hade först tänkt ha ett litet dop med endast dom allra närmaste men det slutade med att vi blir 60 personer, kul att släktingar man inte träffar så ofta också ville komma :)
Nu väntar jag mest på att Elsa ska vakna och Emil ska sluta jobbet, så då passar jag på att äta mellis (shit vad hungrig man blir av amningen) och dricker kaffe :)

fredag, lördag och söndag

Nu är helgen snart förbi och nu är det bara sex dagar kvar till dopet!
Jag startade helgen med att fara upp till Kisan på tjejkväll, vi åt supergod mat, surrade och tittade på gamla bilder :) men mysigaste var nog när jag kom hem och fick krypa ner bredvid Emil och Elsa som låg och sov, låg länge och kikade på vårt lilla underverk.

Igår for vi till mamma och där strandade vi tills det var dax att fara hem och sova. Mamma hjälpte mig byta band på dopklänningen från blåa till rosa. Vi har en riktigt fin dopklänning som mormor har sytt om från sin bröllopsklänning :)

Idag har vi varit hemma och knogat på, tagit en promenad och avslutade helgen med middag hos Anton och Lina. Nu har Elsa nyss somnat så jag ska passa på att umgås med min andra hälft innan vi också ska göra kväll :)

Här är några bilder sen i fredags:

bästa vännerna!

Som jag trodde har veckan sprungit iväg och nu är det äntligen fredag! Ikväll ska jag fara till kisträsk och umgås med alla mina tjejer :) förutom Ida som inte kunde komma, tråkigt men som tur är träffar jag henne alltid nån gång under veckorna när hon kommer och hänger här hemma med mig och Elsan.
Det är första gången jag inte kommer vara hemma när Elsa ska läggas och Emil får vara med henne själv hela kvällen, känns lite konstigt faktiskt men man måste ju börja vänja sig nån gång :)
Vi hade tänkt ta en promenad till Emils jobb och äta lunch men det var nog så kallt på morgonen, nu har det blivit varmare så vi kanske ändå klär på oss och tar en promenad. Trevlig helg på er!

 

Fint väder

Åh så jäkla skönt väder det har varit idag!! Efter frukosten tog jag och Elsa en skön promenad, fick riktiga vårkänslor :) Vi gick upp till brorsan som bjöd på kaffe och fika innan vi gick hem och åt lunch.
Nu ikväll har vi haft Ronny, bm, lilla emil och alma här på besök. Har inte setts på hur länge som helst, dom små liven hade hunnit bli så stora! :)
Nu ska jag fortsätta se Svenska Rivieran, jag tycker faktiskt det är riktigt bra!

början på veckan

Nu är det måndag igen. Dagen har bestått av städning här hemma och efter det packade vi ihop oss och gick på ungmammaträffen. Elsa bestämde sig för att sova genom alltihop och vaknade först när vi kom hem, en riktig sömntuta är hon :) Hon sover riktigt bra på nätterna nu också och vaknar bara en gång för att äta, jag klagar verkligen inte för jag är verkligen ingen nattmänniska!

Har ganska mycket uppbokat i veckan vilket är bra för då blir det snart fredag och då ska jag hänga med alla mina tjejer!! :)

Nu ska vi åka till mamma, ha det bra!

tjejlunch och bvc

Idag har jag haft Ida, Emma och Hanna här på lunch och kaffe. Är så kul när dom kommer och hälsar på, och Hanna har fått så himla söt liten mage, en liten vilding verkar det vara där inne :)
När dom for klädde vi på oss och tog en kylig men skön promenad, blir så less på att vara inne ibland och längtar verkligen tills det blir vår. Sen var det dax för Bvc och 4-månaderskollen, Elsa är nu 65cm och väger 5440g, min stora tjej! Avslutar inlägget med en bild på dagens vrål ;)

middag och bio

Usch så trist det är när det är såhär kallt ute, hade tänkt fara på ungmamma idag men vi stannar hemma och bakar muffins istället :)

Igår var det som sagt första gången vi hade barnvakt på riktigt, annars har mamma eller svärmor varit med Elsa om jag har haft läkarbesök eller liknande, men eftersom vi har börjat ge Elsa ersättning en gång per dag bestämde vi oss för att ha lite egentid. Så vi var först på Tresco och åt middag och sen såg vi Jack Reacher på bio. Filmen var över mina förväntningar (fast jag hade inte så höga när det var mest grabbar i biosalongen, haha) och det var faktiskt skönt att kunna sitta och titta i lugn och ro men när bion var slut snabbt tillbaka hos mamma där Elsa var :)

Jag har även hittat en blus på mim i helgen som jag tror blir bra att ha på dopet :)

Emil och Elsa på nedervåningen

Haha, jag ligger och vilar på övervåningen när jag hör Emil säga till Elsa: "nu ska du få lufta rumpan!" Sen går det några minuter så hör jag "neeej bajsar du?!" Följt av: "men huvva, fy fan, neeej men inte ännu mera, du är ju som en cocker spaniel som bara skiter och pissar, blä, fy fan pappa spyr nästan" och avslutar med "Elsa sluta skratta, det här är inte kul!!!"
Funderade en stund om jag skulle gå ner och hjälpa han men äh, jag ligger kvar istället :)

Chokladmuffins

Dagen började med att jag och syrran tog en promenad till allmecan och åt lunch med Emil, sen har jag hängt hos syrran resten av dagen.
Nu har vi nyss ätit middag och jag har börjat baka till dopet. Jag är faktiskt lite stressad över att jag inte är mer stressad inför dopet, haha.. Jag kommer som inte på nått att förbereda och då tänker jag att det kanske egentligen är massor att göra som jag inte kommer på... Men jag vet inte?
Nu ska vi i alla fall se gladiatorerna och äta popcorn, bra start på helgen! :)

kvällens

Har precis kommit hem från syrran där vi har ätit supergott, surrat och spelat tv-spel. På vägen dit gick jag in på Happy och köpte en liten present till Nils och ett par nya byxor till Elsa, jag tycker dom har mycket fint där och är glad att det har öppnat en barnklädesaffär med rimliga priser :)
Imorgon är det äntligen fredag vilket betyder helg för Emil, vi ska bara ta det lugnt i helgen och på söndag ska vi ha barnvakt för första gången på riktigt! Spännande :)
Nu ska vi krypa i säng, sov gott!!

barnstol

När jag var gravid fick vi en barnstol av Emils farbror som dom inte använde längre. Den var träfärgad så jag har länge tänkt ta fram den och måla den vit men orken har inte funnits. Men nu börjar Elsa vara så pass stor att hon kan sitta i den och var med medans vi äter middag. Så jag bestämde att nu är det dax, så äntligen är den vit!
 
 
 


Idag är vi bortbjudna på middag hos syrran och som jag längtar! Det är så roligt att ha en storasyster som även är ens bästa vän. Lite lustigt att det blev så, för vi har kommit fram till att om vi inte hade varit syskon hade vi verkligen inte varit kompisar för vi är väldigt olika varann :)
Nu ska jag passa på att äta lunch medans Elsa sover!
 
 
 
 

hej och hå vad tiden går

Känns ofta som att jag inte har så mycket att skriva om men vill ändå försöka blogga eftersom det är så bra att kunna gå tillbaka och läsa vad som har hänt och vad man gjort.
När vi var på Bvc tidigare i veckan hade Elsa växt sen sist. Nu är hon 64cm och väger 5130g, vilket var mer än sist :) Annars har det inte hänt så mycket mer i veckan, vi har mest knogat på här hemma, haft främmande och varit främmande.
Nu idag har vi varit till storheden och köpt en snöslunga, typ det tråkigaste man kan köpa enligt mig! Men Emil är som ett barn på julafton och är redan här ute och kör! Jag var även in på Barnenshus och köpte en dyna till Elsas barnmatstol, nu ska jag bara få det till att bli att måla om stolen så är den klar. Kommer bli fint, kan visa er sen när den är färdig :)
Nu ska jag fortsätta läsa min bok som jag fick i julklapp, 50 nyanser av honom, jag har bara hunnit läsa 3 kapitel men är redan fast!

Elsa  fick bada i diskhon igår, lika glad för det! :)

Godmorgon

Idag tog jag och Elsa sovmorgon, så skönt att sova ut :)
På agendan idag har vi promenad och besök på Bvc för att kolla så Elsan går upp som hon ska.
Ha en bra dag!

Nyårsfirande

2012 blir nog ett svårslaget år, inte nog med att Elsa kom till världen utan det föddes även 3 kusiner till henne!
Året började med att jag fick reda på att jag var gravid, en graviditet som var otroligt roligt men även väldigt jobbigt. Sen har jag även hunnit med att vara till Stockholm, vara sjukskriven, umgåtts med vänner, grillat, fått diskbråck, blivit mamma och moster, haft många myskvällar, kört skoter, varit till fjällen för första gången och såklart varit med min kära ❤
Livet har förändrats mycket under det här året och ibland har jag nästan inte hängt med i svängarna men så roligt det har varit och så lycklig jag är.

Igår firade vi in det nya året hos syrran, vi åt trerätters, spelade spel, surrade och skålade in det nya året. Grabbarna stod för matlagningen och dom gjorde så mycket mat att vi blev bjudna dit idag med, och eftersom det var oxfilé med hasselbackspotatis och pepparsås tackade vi mer än gärna ja! Så man kan säga att vi har firat in det nya året ordentligt :)

RSS 2.0