Midsommar 2013

Vi hade en alldeles perfekt midsommar, vädret var kanske inte det bästa men vi slapp regnet och då får man vara nöjd!
När vi kom upp till Småbruken packade vi picknickkorgen med fika och lunch innan vi hoppade i båten och tog en tur upp för älven, Ellie och Elsa var så himla söta i sina små flytvästar :)
Sen när vi kom i land igen började vi fixa inför middagen och jag kan lova att alla blev mer än mätta. Senare på kvällen när våra småtjejer hade gått och lagt sig droppade det in fler personer och vi spelade kubb och bastade till långt in på natten.
Det var med andra ord en trött mamma när Elsa gjorde morgon kring halv sju, så när vi kom hem efter lunch la jag mig och vilade middag och sen slappade vi bara hemma resten av kvällen :)
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu ska vi bara ladda om och börja packa igen, imorgon tar vi nämligen tåget till Stockholm för att spendera en vecka hos Peter, Sarah och lilla Fred :)

Härligt med helg!

Har verkligen inte haft någon lust att blogga dom senaste dagarna och känner inte att det har funnits så mycket att skriva om, men efter en tuff vecka närmar vi oss nu fredag och midsommar! Jag har börjat förbereda maten inför morgondagen, blir knytkalas och jag ska göra paj, spett, sallad och efterrätt.
Vi kommer börja dagen med att åka upp till småbruken och åka båt, sen blir det middag ute vid älven och jag hoppas även på att vi kommer ta en bastu. Husvagn kommer vi också ha med oss så vi kan sova över :)

Igår bjöd min blivande granne upp på mysfrukost, när vi flyttar till huset blir nämligen jag och Hanna grannar! Hur kul blir inte det?!

Min fina lilla tjej har hunnit bli över nio månader, tiden går alldeles för fort!! :)
 
Nu ska jag kolla till pajen som är i ugnen, trevlig midsommar!

Det går undan i svängarna

Har varit ett par hektiska dagar med grejer att göra från morgon till kväll, det packas kartonger, varit på bankmöten och så husbesiktning. Vi har nämligen gått och blivit husägare mitt i alltihop! :)
Så istället för att flytta till lägenhet tar vi våra grejer till prästgärdan, känns hur spännande som helst!Ny vecka, igen!

Måndag idag och ny vecka, känns alltid lite tråkigt när helgen är över och Emil far på jobbet. Men snart blir det semester så vi får ha han hemma lite längre :)

Idag började jag dagen med att ta en promenad innan regnet kom, sen for vi till syrran och hängde där.
Har även fyllt i anmälan om förskoleplats idag, känns verkligen vemodigt att veta att det snart är dax.. Skulle helst vara hemma med henne till hon fyller typ 18år :)

Nu har Elsa börjat krypa till skafferiet där kusin Nils redan har hängt i flera veckor, tänk att en plastlåda med en bröstpump och mjölkuppsamlare kan vara så rolig!

sommarväder

Igår började det åska och dundra mitt i våran film/myskväll, så det var bara att stänga av alltihop och dra ut alla kontakter. Sen ställde jag mig i fönstret och kikade när himlen öppnade sig och det både ösregnade och blixtrade!
Jag pendlade mellan "åh vad mysigt det är!" och "Jag är jätterädd, ska vi inte väcka Elsa och sätta oss i bilen?!" (när jag var liten gick vi alltid ut i bilen när det åskande eftersom det tydligen är den säkraste platsen!)
Nåja, tillslut lugnade det ner sig och vi överlevde alla tre :)

Så nu har vi passat på att se klart filmen och äta frukost medan Elsa vilar. När hon vaknat drar vi upp till David och Jennie, och sen ikväll ska vi på studentmiddag för min kusin! :)

jaha, typiskt mig!

För några kvällar sen bad Emil mig stänga av datorn, sen utbrast han "nej, inte bara trycka på knappen, då går den sönder!!!"
Och jag svarade "men ge dig, sluta vara så noga, den går inte alls sönder!"

Nästa dag när jag skulle använda den funkar den såklart inte, och funkar fortfarande inte.. Fan, Emil fick rätt igen.

Dagarna som rusar förbi

Jag har inte gått under jord om det är vad ni tror, jag har bara haft väldigt fullt upp! :)
 
Det var verkligen superkul i lördags, blev en spontanfest och dom festerna har för vana att bli dom bästa. Landade hemma i sängen före klockan 2, fick sovmorgon och vaknade upp utan baksmälla! Hur skönt som helst.
Annars har den härliga sommaren byts ut mot nått som liknar höst?! Är både kallt och blåsigt ute.. Så vi har bytt ut utebad och solning och istället passat på att gå ut och fika med vänner och börjat packa inför flytten :)


    
Och så ska jag ju inte glömma att berätta att min lilla tjej nu har blivit som en liten mask här hemma som drar sig fram över golven i en rasande fart!
Och nu hör jag att den lilla masken är vaken, vi hörs!

Grönbete

Här hemma har vi gått och dragit på oss ännu en förkylning så igår låg vi mest inne trots det superfina vädret. Är faktiskt piggare idag så vi har varit och kollat när kossorna kom ut på betessläpp och fikat bullar och mjölk :)

Ikväll ska vi fara och grilla hos Ida och Felix och hör och häpna ska jag faktiskt ut senare ikväll! Är ju snart två år sen jag drack så nu tyckte jag det var på tiden :)
 
Hittade en bild på Elsa, hehe :)
RSS 2.0