torsdag

åh vilket härligt väder vi har idag! Vi har passat på att handlat inför helgen, ta en långpromenad och dricka varm choklad ute på bron :)
Ikväll ska vi göra hemmagjord pizza och bara vara hemma och ladda upp inför resten av helgen, jag älskar verkligen påsken!

vardagsspiralen

Här händer det inte mycket om dagarna just nu, man kan säga att vi har hamnat i en vardags-spiral där vi bara lunkar på.. ni vet: städa-laga mat-promenera-tvätta-laga mat-städa-promenera. Så det har inte funnits så mycket att skriva om.
Men idag ringde jag faktiskt Hanna efter frukost (okej jag väntade ett tag, man kan ju inte börja ringa till folk klockan 6 på morgonen!) Så vi klädde på oss och gick dit för morgonkaffe + frukost nummer två. 
Efter det gick jag och köpte lunch och gick vidare till syrran där jag och Elsa har hängt några timmar och nu ska jag snart förbereda middagen, eller nu ljög jag för vi ska faktiskt bara värma lasagnen jag gjorde i måndags!
Men lite fredagskänsla ska jag erkänna att jag faktiskt har idag, Emil är nämligen ledig imorgon så vi får en riktig långhelg tillsammans :)

Lyckades ta några bilder på en nybadad tjej i hennes nya badcape med apor på, söt som socker  ♥

förkylning, middag och grillning

Alltså min förkylning vill inte riktigt släppa och nu har Elsa också börjat bli hängig och snorig, typiskt! Men vi har i alla fall kunnat vara ute och njuta av det härliga vädret i helgen, vi har tagit skotern och farit och grillat både lördag och söndag. Lördagkväll blev vi hembjudna till David och Jennie där vi åt god mat och såg hockey och igårkväll avslutade vi helgen med middag på Tresco och Mästarnas mästare på tv.  
Nu ska vi bara ladda om inför påsk och hoppas att alla är friska då! :)
 
Grilling uppe på Kärlsberg, En glad men hängig tjej i gåstolen och min fruksot sen i morse, ett kinderägg efter frukosten borde vara ett måste! :)

Hannas baby shower

Egentligen skulle jag nog ha stannat hemma och tagit det lugnt i tisdags, för igår var jag verkligen nära döden! Feber och världens huvudvärk. Stackars Elsa måste ha haft den tråkigaste dagen i hela sitt liv! Jag tyckte vi skulle ligga och mysa men det tyckte inte Elsa, utan hon fördrev tiden med att slita mig i håret, dra i min näsa, smaka och slicka på mig, tjuta och ligga och korva sig som en liten mask.
Nåja, idag har jag i alla fall ingen feber men däremot i princip alla andra förkylningssymtom man kan ha!

Men nu var det ju faktiskt inte meningen att jag skulle skriva och klaga om min sjukdom, utan jag skulle skriva om hur trevligt vi hade det i tisdags!
Vi möttes hos Emma där vi dekorerade och dukade upp ett litet buffébord innan vi hämtade Hanna. Sen åt vi gott, gav Hanna en present, åt efterrätt och lekte lekar. Den ena leken gick ut på att gissa hur rund Hannas mage var med hjälp av var sitt snöre och den andra var en tävling om vem som kunde byta blöja på dockan fortast. Den senare vann Ida med imponerande 12 sekunder, där har vi en riktig blöjbyterska! :)   
 
 
Vi hade knytkalas, smidigt när man är flera!
 
 
 
Hanna och dockan "Marianne", som inte bara fick sig ett, utan hela sex blöjbyten! 
 
Nu ska jag krypa ner i sängen där Elsa redan ligger och sover!

redo för kvällen

Emil köpte med sig middag och glass efter jobbet igår så det + lite vila gjorde susen! Så idag mår jag faktiskt mycket bättre. Snart ska jag fixa det sista innan jag far iväg på Hannas överraskning. Ska bli så spännande att se vad hon tycker, men jag ska inte avslöja nått här i fall den lilla räkan är in och kollar :)
 
Ikväll inviger jag min nya tröja, så Emils gamla tröja som jag har gått runt i i flera dagar har äntligen åkt i tvätten :) 

sjuk? inte jag inte!

Jaha, nu har Emil lyckats smitta mig!! Åh jag har så ont i hela kroppen, speciellt i huvudet och benen, usch!
Men jag är faktiskt rätt så glad ändå, för den här veckan har så mycket roligt inplanerat.
Imorgon ska vi kidnappa preggoHanna (fast hon vet redan att vi ska röva bort henne några timmar), på torsdag ska jag till Jenny och fixa frillan och så ska vi på bvc på fredag. Så imorgon har jag bestämt mig för att vara frisk, punkt slut!
 
 

en lugn helg

I helgen har vi verkligen inte gjort många knop! Emil har blivit förkyld så han har bara legat inne. Jag och Elsa var ut på en promenad igår och på kvällen såg vi Fångarna på fortet och åt glass innan vi gjorde en tidig kväll. Eftersom jag hade sovmorgon i morse sov jag till klockan halv tio, det var så himla skönt att sova ut :)
Just det! Elsa har ju för tusan hunnit bli 6 månader, kan ni fatta vad tiden går fort! Hon sitter nu själv utan stöd (okej, har väl hänt att hon har tippat en gång eller två, eller tio). Känns som att hon har blivit så stor så fort. På fredag ska vi på bvc för kontroll och träffa doktorn :)

 

älskade

I torsdags fick vi veta att mormor hade somnat in, det är inget som kom som en chock men det är såklart ändå en stor saknad och sorg. Jag saknar så mycket mormor som hon var innan hon blev sjuk, världens bästa mormor! Sen kan jag bli så ledsen att livet är så orättvist, mormor som var en sån bra människa ska inte ha behövt leva det liv hon har levt dom sista åren.
Jag hade så gärna velat att mormor skulle ha varit frisk så jag hade kunnat få fara och hälsa på henne och sitta i hennes knä och äta hennes bullar, som alltid blev alldeles för stora men som man ändå fick ta flera av! Jag hade velat att hon funnits där när jag har behövt råd, varit ledsen och lycklig, när jag blev gravid och när Elsa hade kommit till världen. Det är så mycket jag inte hann fråga och så mycket som hon inte hann lära mig.
Nä fy fan vad orättvist det är ibland.  

minimini

Måste bara kika in och tips er om minimini.se. Jag tycker dom har så fina mössor, för att inte tala om hårbanden!


Nu ska vi ha myskväll här hemma efter en intensiv och ledsam vecka, många tankar och minnen som snurrat runt i huvudet..

nappar

Snart blir Elsa 6 månader och det betyder att det är dax att stoppa undan dom minsta napparna och ta fram dom större. Jag tycker dom små napparna är så himla söta och det känns faktiskt lite tråkigt att plocka undan dom. Eftersom Elsa har varit en riktig fin-smakare när det gäller nappar och bara använt dom från MAM, så vi kommer fortsätta med samma märke nu också. Har kollat runt lite och dom här var ju faktiskt riktigt söta:

tisdag 13-03-12

idag hade vi egentligen föräldrautbildning men eftersom både jag och Elsa har varit lite snuviga så slutade jag ut det. Istället gick vi hem till syrran och var där hela dagen! Vi har hunnit surra, fika och så gjorde jag våfflor som vi åt till lunch. Jag köper alltid färdig smet till våfflorna men nu provade jag göra allt från grunden, kan väl säga att dom blev en aning kompakta.. men i våra magar hamnade dom i alla fall! :)
Barnen har sovit, ätit och busat, så nu ligger Elsa däckad ute i vagnen efter allt ståhej.
Och snart kommer Emil hem från jobbet. Han ringde nyss och sa att han skulle köpa med pizza, skönt att slippa stå i köket idag! :)

 
 
Haha, inte lätt att få oss alla tre att vara still på en bild!
Och för er som undrar om min klädstil så har jag hört att skjorta, långkalsonger och leopardstrumpor med hål på hälen är det senaste!
 



Men tillslut fick vi några foton som inte alla flängde med armar och ben på, och hur söta var dom inte på sista bilden? :)

Grillning, kalas och mello

Jag vaknade nyss, så skönt att få sova ut! När jag kom ner låg både Emil och Elsa och snarkade i soffan så jag gjorde bara frukost och smög upp igen.
Jag tänkte passa på att ligga och läsa en stund när dom ändå sover :)

Igår tog vi skotern upp till småbruken och grillade, shit vad solen värmer nu! Blev riktigt varmt där mitt på dagen :) Sen for vi och fikade hos Marcus innan vi åkte hem och såg mello med David och Jennie (och lilla Ellie såklart :)
Jag är inget stort fan av melodifestivalen och har faktiskt inte sett ett enda avsnitt, men när det är final och med bra sällskap måste tillochmed jag se det.

äntligen fredag!

den här veckan har verkligen swishat förbi, känns mer som onsdag än fredag men skönt att veta att Emil har helg och kommer vara hemma med oss i två dagar.
Jag känner mig lite krasslig så kvällen kommer vi spendera i soffan framför gladiatorerna, det har blivit lite av en tradition att se gladiatornerna på fredagarna och äta nått gott till :)
Resten av helgen är oplanerad förutom födelsedagsfika hos Marcus imorgon. Jag hoppas som vanligt på fint väder så vi kan vara ute (fast vem gör inte det?).
Nu ska jag mysa ner mig under filten med en te-kopp och vetevärmaren! :)
 
 

Uggs

När Elsa var nyfödd fick hon ett par mini-uggs av Jonny och Kattis. Dom har varit för stora länge och bara åkt av men nu fick hon prova dom igår innan vi skulle iväg på middag, och nu satt dom som en smäck på hennes små fossingar.
 
 
 Jag passade på att ta några bilder på lillan medans vi väntade på att Emil skulle hämta oss :)
 
 
Älskade lilla Elsa, vad vore världen utan dig!

hus hus hus

Idag är det verkligen snöigt och tråkigt väder. Var så härligt igår mitt på dagen och jag var ut på två promenader med  vagnen. Hoppas det blir uppehåll så vi tar oss ut en sväng idag också.
Ikväll ska vi och fira Wiola som har hunnit fylla 1 år i helgen och så ska vi även på husvisning. Jag blir nästan galen av att fundera på hus och vart vi ska bo. Ibland vill jag bara att nån annan ska bestämma så jag slipper tänka på det.
Sitter nu och kikar på styleroom och får lite inspo. Jag vill så gärna ha ett hus (okej ett större hus) nu!!
 
 
 
 
 

lite nytt till garderoberna

Gårdagen blev helt perfekt! Vi gick på lite affärer, tog en fika (jag åt den största marängen jag sett!) innan vi for till nordpoolen och bastade och satt i bubbelpoolen. Vi var också ner på äventyrsbadet och tävlade i vattenrutschkanorna och åkte i strömmen. Både jag och Emil älskar att bada och blir som barn på nytt, haha :)
Det är så synd att det inte är nått babysim här på byn men vi har pratat om att åka till öjebyn nån dag så vi får inviga Elsa i badandet, kanske hon också blir som en liten fisk!
Nåja, vi avslutade dagen med att äta middag innan vi styrde hemmåt i ovädret. Tur Emil har varit lastbilschaufför, man behöver aldrig vara rädd när man åker med han :)


Jag hittade en tröja och bh på HM. 
 
  
 

Kappahl hade som vanligt hur mycket fint som helst så Elsa fick lite nytt därifrån :)

shopping, lunch och relax

idag sov vi till halv åtta (!), jag känner mig både utvilad och pigg! :) Jag började morgonen med att göra scones som vi ska äta till frukost när Emil vaknat. Sen bär det av till boden för att gå på lite affärer och äta lunch innan vi tänkte inta nordpoolens relax. Emil blev nämligen fast anställd igår och det tänkte vi fira! Så svärmor kommer hit och ska vara med Elsa några timmar medans vi far iväg.
Det är lustigt det där, det känns både lite skönt men samtidigt väldigt jobbigt att lämna henne hemma. Jag kommer säkert ha hunnit ändra mig hundra gånger innan vi tar oss iväg, haha. Nä, det är faktiskt bara inse att hon har det minst lika bra här hemma med svärmor som med oss på stan!
 
 

Jag hade en liten hjälpreda med mig i köket i morse :)
 
RSS 2.0