Storheden

Igår var vi till storheden och gjorde bort lite ärenden, fikade och avslutade med Coop. Jag var in på kappahl och skulle köpa nya pyjamasar till Elsan, men kom som vanligt ut med mer än så :)

Idag har vi bara pysslat på hemma och nu sitter vi hos mamma och fikar. Ska även försöka hinna ut på en promenad ikväll, nu när det äntligen är varmare och inte snöar!

nytt till nyår

Nu äntligen har jag återhämtat mig efter magsjukan och fått tillbaka matlusten! Vi har nyss kommit hem från café Storgatan där vi har ätit middag med Lina, Emils morbror och hans tjej :)
Före det var jag och mamma och strosade runt på lite affärer här på byn, och jag hittade mig en nyårs-outfit! Vi ska vara hos syrran på nyår och laga mat, spela spel och mysa men det kan ju ändå vara kul att klä upp sig lite extra.
Nu ska jag klå Emil i skipbo, vi fick nämligen ett eget skipbo i julklapp ;)
 

 

 

Jul med magsjuka

Nu är julhelgen över och jag kan helt klart säga att den inte blev som vi tänkt oss i år. På julaftonsmorgonen vaknade Emil med magsjuka och natten till juldagen åkte jag också dit. Så vi har legat hemma och tyckt synd om oss själva. Men julafton åkte i alla fall jag och Elsa och firade med min familj, Elsa fick så mycket fina paket och julmaten var sååå god!
Nu har vi äntligen börjat bli lite bättre så idag fick vi komma hem till mamma och äta lite rester sen julbordet och mysa lite :)

 
 
 
 

underläpp

När jag var liten använde jag inte så mycket napp utan jag sög på underläppen istället, och Elsa är sin mamma upp i dagen! Hon har ju alltid gillat nappen men mer och mer spottar hon ut den och suger tag i underläppen istället. Idag hittade jag henne i babygymmet, hade spottat ut nappen och låg och lekte med djuren. Söt ungen :)
 
 


Annars håller vi oss inne i helgen, tempen visar -33! Fy fan vad kallt. Är det lika kallt imorgon har vi ändå tänkt trotsa kylan och åka till Emils syster för att fira lilla julafton och spela bingolotto. Och på måndag är det äntligen julafton, hoppas vi bara håller oss friska, våra nära och kära har både magsjuka och förkylning. Huvva!

i farten

Igår var vi på 3 månaderskoll på Bvc, vi kollade vikt och längd och så var det dax för vaccin. Det gick bra men lite jobbigt är det ju, jag är ganska sprut-rädd och tyckte det kändes lite i mammahjärtat. Så resten av dagen var Elsa ganska mammig och jag var ganska "Elsig" så vi hängde ihop förutom när jag var iväg till Jenny och färgade håret inför jul och nyår :)
Däremot ligger Elsa lite under viktkurvan så nu ska det ammas för fulla muggar så får vi se på två veckor, annars ska vi börja ge lite ersättning.

Idag har jag och syrran varit till Nyberga och hälsat på mormor. Jag är där alldeles för sällan och hinner alltid få dåligt samvete innan jag tar mig dit, så det kändes bra att hinna upp dit innan jul :)
Sen har Ida varit här och hälsat på oss, lika roligt som alltid!!
 

 

3 månader

Nu är Elsa hela 3 månader. Tidigare i veckan kom hon på hur man vänder sig från mage till rygg, så häftigt att se hur fort hon utvecklas! :)

  

jäkla bilbarnstol!

Tjoho, äntligen fredag! Idag har jag och brorsan varit och lunchat med Emil på allmecan. Jag och Elsa skulle åka med brorsan och det var första gången jag skulle ha bilbarnstolen utan basen och det var lättare sagt än gjort kan jag lova! Efter att båda hade provat ett antal gånger gav vi till sist upp och Emil fick komma och hämta oss istället. Tror jag måste prova nån annan dag när jag inte har en otålig storebror och en gråtande bebis som stressar mig ;)

Igår var min barndomskompis Malin här och hälsade på, jag minns knappt sist vi sågs så det var roligt att träffas igen. Elsa charmade in sig och fick 2 presenter, ett gulligt mjukdjur och ett par byxor. Hon har verkligen varit bortskämd dom här månaderna och fått så fina saker av både släkt och vänner, jag blir lika glad och tacksam varje gång! :)

Onsdag 12.12.12

Godkväll på er! Här sitter jag i soffan och väntar på att Elsa ska äta klart och tänkte att då passar jag på att blogga. Hon brukar äta ganska länge så då sitter jag helst i soffan så man kan se tv eller kolla på datorn :)
Åh nu hör jag inifrån köket att dom spelar "last christmas" på p4, det är en av mina favorit jullåtar! Längtar riktigt mycket till julafton. Jag har jobbat varenda jul sen jag var 16, så det ska bli skönt att vara ledig hela dagen och kunna mysa med familjen.

Tidigare ikväll har vi varit hos mamma och kvällsfikat, var även sista avsnittet av Bonde söker fru så jag satt bänkad framför tv:n. Första gången jag såg det var vi på BB och jag minns hur jag satt och torkade tårarna i allrummet för att jag var full av hormoner och blev så rörd av programmet. Och nu blir Elsa tre månader på lördag, tänk så fort tiden går :)

Nu verkar tjejen var mätt, sov så gott!

Bamsen

Jag hade tänkt köpa Elsa ett fint mjukdjur i julklapp och när jag hittade den här grisen på nya barnaffären kunde vi inte låta bli!

Som Lotta på bråkmakargatans grisbjörn :)

Sjukling

Jag har varit hängig och förkyld i flera dagar nu, är riktigt tung i huvudet. Så vi har hållit oss inne och bara vilat! Eller förutom igår när vi var till brorsan på kvällen och hälsade på.
Idag är Emil på firmafest, hade varit riktigt kul att vara med men jag och Elsan hänger hemma hos mamma och Torbjörn istället. Skönt att bli lite ompysslad av sin mamma när man är krasslig.
Såg att det var julmarknad i storforsen i helgen, dom brukar göra det så himla fint och det är brukar vara mysigt att bara gå runt och kika på allt :) men i år hoppar vi över det, Emil lär väl inte vara så sugen imorgon och jag är ju ändå sjuk.

Hoppas ni har en bra helg, puss på er!

pyntat

Idag har vi äntligen tagit oss i kragen och julpyntat här hemma. Både ljusstakarna och julgranen har kommit fram :)
Sen när vi ändå hade julkänslan på topp så värmde vi glögg och såg julkalendern, hittills måste jag säga att jag gillar den!

jag är så glad

Jag är så himla glad för min kompis Hannas skull, hon ska nämligen få en liten bebis i april! Det var så roligt när hon ringde och berättade, vi har nämligen länge pratat om barn och att det skulla vara kul att få ganska nära varann och nu kommer det bara skilja 7 månader mellan dom små liven!
Jag är faktiskt lite avis på henne som är gravid, fast det kan vara tungt är det ju så himla mysigt och förväntansfullt ♥


Haha den här bilden är sen vi höll på att svamla i Tärnaby för nått år sen, tänk så lite vi visste då och att det faktiskt är ett litet liv där inne nu!

Helgen

Vi har verkligen haft fullt upp hela helgen, både varit borta mycket och haft främmande. I fredags var vi till syrran och spelade tv-spel och igår var vi först till Kisträsk där jag och Pernilla badade jacuzzi medans killarna såg fotboll och sen for vi hem och parkerade oss i soffan med en stor godisskål och såg Så mycket bättre. Eftersom det var Majas tur så satt jag som klistrad, älskar The sounds!!
Idag har Emils syster varit här med sin familj och hälsat på, sen följde vi dom på promenad när dom skulle hem :)

Har även impuls köpt en vagn i helgen, en Carena Easy. Elsa är ju för liten än men tänker att det blir bra till sommaren med en smidigare vagn när vi ska till stan, Stockholm och liknande grejer :)

RSS 2.0