Tummen upp för UV-tält!

Idag är febern som bortblåst och vi är båda mycket piggare! Vi har passat på att vara ute ganska mycket och Elsa har fått prova sitt nya UV-tält. Var in och köpte ett på barnenshus för ynka 149:-, helt klart värt varenda spänn! Syrran och Nils har också varit här och ätit lunch, barnen har lekt och vi har druckit kaffe :)
 
Just nu ligger lillan på övervåningen och sover och jag har precis kommit in, jag brukar försöka passa på att ligga och sola en stund när hon ändå vilar. Snart kommer Emil hem från jobbet och då ska vi starta grillen och sen ikväll tror jag det blir en promenad när det har blivit lite svalare ute :)
 
 
 
Jag har förresten fått dille på mörk choklad, speciellt den här från Lindt.
Åt upp hela kakan själv i ett nafs! :)
 

Slagna hjältar

Alltså det här med att vara vaken mitt i natten är ingenting för mig! Klockan 12 i natt vaknade Elsa med 39,6 i feber och efter det var hon vaken och ledsen till klockan 5, då somnade vi båda av utmattning.
Så idag är vi bara inne och vilar, äter och sover. Febern hänger i fast inte lika hög som i natt, jag misstänker att det är en till liten bissing på väg!

Förresten var det ju min första morsdag som mamma igår! Emil hade bokat bord uppe i Storforsen där jag blev bjuden på en supergod morsdag-middag, väldigt uppskattat :)

fjärilar

Hejsan! Dom senaste dagarna har jag haft fullt upp från morgon till kväll och tiden har verkligen sprungit iväg.
Igår var jag och svärmor in till storheden en sväng på dagen och sen på kvällen for jag och Elsa till Jossan, där var vi ett helt gäng som grillade och myste. Vi åkte hem när Elsa skulle sova och sen bänkade jag och Ida oss i soffan med en godisskål och såg Lets dance.
 
Nu i helgen har vi loppis i syrrans källare så jag har varit där hela dagen. Är bara hemma nu en stund innan vi ska tillbaka dit på grillmiddag :) 
 
 
Emil har sagt att jag absolut inte får köpa nått till lägenheten föräns vi flyttat in, men det här duschdraperiet från HM var så fint så jag kunde ju inte låta bli! Åh vad jag längtar..
 
 

när orken tar slut

Usch vilken tråkig dag jag hade igår. All energi var som bortblåst, jag hade så ont i ryggen och benen att jag inte visste vad jag skulle ta mig till. När mamma kom hit på eftermiddagen började jag med att storgrina, jag är ganska bra på att bita ihop annars men när jag träffar mamma går det helt enkelt inte och allt jag är ledsen för kommer på en och samma gång.
Sen kom hem Emil hem från Sunderbyn där han hade varit och träffat kirurgen som opererade honom 2009, och det var inte heller med särskilt roliga besked. Känns som att det aldrig tar slut! Så där satt jag och tyckte synd om både mig själv och om Emil. 

Nåja, idag känns allt mycket bättre och den här dagen har redan börjat på bästa sätt med sovmorgon till klockan 8!  Nu ska jag snart gå in på byn och luncha med Ida och Pernilla innan vi ska till BVC för 8-månaders kontrollen, bäst jag börjar göra mig klar! :) 
 
Tur jag har den här lilla glädjespridaren ♥

  

Premiär fika

I helgen har vi verkligen fått försmak inför sommaren, härligt! Jag längtar bara tills det börjar bli varmare i vattnet så man kan åka och bada :) Känns däremot lite klurigt när man har en liten som inte ska vara i solen, men vi har i alla fall beställt hem solskyddskläder. Sen tycker jag också dom här små solskyddstälten verkar vara en smart grej, vi får väl se om vi investerar i ett sånt också!
 
Igår for vi första gången för i år till Vändträsk och Café Rävasten för lunch och fika, riktigt skönt att kunna sitta ute och njuta nu innan alla mygg och andra djur börjar komma. Och dom har verkligen gott fika, för att inte tala om bullarna som är hur stora och goda som helst! 
  
 
 
 

sol ute, sol inne, sol i sinne!

Jag njuter verkligen av dom här varma och soliga dagarna! Emil har farit till piteå en sväng och Elsa ligger i sin säng och sover middag så då passar jag på att kika lite på datorn. Tror vi ska ta en promenad och köpa glass sen när hon har vaknat :)

Igår var vi riktigt lata, köpte hem pizza till middag och sen gick vi ut på gården och satte oss i kvällssolen. Det är nått jag däremot kommer att sakna när vi flyttar, att bara kunna gå ut och sätta sig i gräset!
När Elsa hade gjort lagt sig för kvällen for jag ut och köpte olika ostar och kex och vi myste ner oss i soffan och såg filmen Ganster squad, den var helt okej!
 
 
 
 
 

sol sol sol!

Nu känns det verkligen att sommaren är på väg, dagar som denna är det verkligen skönt att vara mammaledig!
Hanna och Melissa kom hit på förmiddagen så vi tog en fika ute på bron i solen och där kan jag lova att vi mådde gott. Elsa provade att gå ute med skor men tyckte nog det var lite konstigt och ville mest provsmaka på dojjerna :) Sen provade jag att göra dom omtalade bananplättarna till lunch, det var ju superenkelt och goda blev dom!   
 
Det blev även en promenad ut på byn innan det var dax för mig att gå hemmåt och förbereda dagens grillmiddag. Jennie kom förbi så då passade jag på att bjuda in dom på middag, är alltid roligare om man är flera som lagar mat och äter.

 
 

En dag i stan

Idag har jag, Elsa och syrran varit i stan och shoppat. Jag kan inte minnas sist jag for på en riktig shoppingdag, hur mysigt som helst! Vi gick på massa affärer, åt lunch på Nodo och gick på ännu mer affärer :)
Så nu har både jag och lilltjejen nya kläder. Dock vet jag inte om det var jag eller Elsa som blev mest trött av att springa på alla affärer, hon höll sig nämligen vaken hela tiden och blev väldigt övertrött och missnöjd när vi skulle åka hem. Men tillslut somnade hon gott i bilen.
 
Känns som att jag köpte en helt nya garderob till Elsa, men här är i alla fall några av plaggen :)
 
Till mig blev det bland annat det här linnet och nya sommarskor.
 
Jag åt en grymt god räksallad till lunch, Lillemor och Elsa busade mest :)

flitiga mormor

Min mamma är faktiskt superduktig på att både sticka och sy, Elsa har fått många hemmagjorda plagg och så har vi plockat fram kläder som jag hade när jag var liten.
Bland annat jackan nedanför, hur fin är inte den? Känns såklart ännu mer speciellt att mamma har gjort den och jag har använt den :)
 
 
Idag har det varit riktigt varmt och skönt ute, vi har passat på och kört grejer till syrran där vi ska ha loppis på några helger och sen blev det grillat till middag även idag.
Nu ligger jag och kikar på inredning samtidigt som vi kollar på Mästarnas mästare. Tror det blir en tidig kväll, jag är så himla trött! 

Grillmiddag

Jag blir helt snurrig av alla röda dagar hit och dit, har flera gånger varit säker på att det är söndag idag. Emil är ledig idag också så vi får en riktig långhelg :)
Igår hade vi middagsgäster här så vi grillade till middag, tror aldrig jag blir less det + att det är smidigt när man är flera som ska äta. Barnen fick leka av sig så Elsa somnade som en stock klockan åtta, så då åkte chipsen fram och vi såg hockey!
 
Idag är det verkligen skitväder, kallt och regnar.. Ligger i soffan nu och har då ingen lust att röra mig härifrån! Får se vad vi hittar på resten av dagen :)
 
Avslutar inlägget med en bild jag tog igår på Emils farmor och Elsa, tänk att det skiljer mer än 80 år mellan dom! :)

första ordet

Jag har länge väntat på Elsas första ord och var ganska så säker på att det skulle bli mamma, men tji fick jag för det blev pappa! För ett tag sen började hon säga baababaa, sen bauba och nu är det bapa..  hm!
 
Någon krypning har det inte blivit än och Elsa är faktiskt inte så intresserad av det heller, hon vill istället att man går omkring med henne. Hon har även börjat gå lite själv med lära-gå-vagnen men bara rakt fram, några gånger tror hon att hon är lite duktigare än vad hon egentligen är och släper den för att gå iväg själv = ramlar omkull. Min stora tjej ♥
 
 
 

En djungel av bilbarnstolar

Igår fick Elsa vara hos sin mormor medans jag och Emil for till Luleå på tu man hand, vi har nämligen varit tillsammans fyra år nu och det firade vi genom att gå ut och äta på O´learys. Vi blev sittandes där hur länge som helst, skönt att kunna sitta och surra med varann utan att bli störd av att måsta byta blöja, mata, underhålla eller söva :) 
Jag hann under den tiden även trycka i mig en trerätters, det var så sjukt gott!

till varmrätt åt vi en god pasta med kyckling och vitlöksbröd! 
 
Jag hade även hunnit se att det skulle vara vårmässa i Arcushallen, så vi for in lite tidigare på dagen så vi hann gå och kika där också. Kan verkligen rekommendera dom som inte var där i år att fara dit nästa, dom hade allt från mat och inredning till trädgårdsgrejer, hälsa och barn/baby, en mässa helt i min smak!

Så vi passade på att köpa bilbarnstolen där. Det finns ju verkligen en uppsjö av olika stolar med alla möjliga finesser och detaljer, men vi valde i alla fall Axkid Minikid. Jag hoppas vi kommer bli nöjda när det väl är dax att byta från babyskyddet.
 
 
fyndade även en hemmagjord napphållare, söt va?
 
Nu ska jag börja göra mig klar, vi ska nämligen snart börja promenera bort till Hanna och Melissa där vi ska luncha med dom och Pillan :)
 
 
 

Tjejhäng

 
Idag har jag och Elsa hängt med ovanstående tjejer nästan hela dagen. Dom kom hit på förmiddagen och fikade, sen tog vi en promenad och lunch på Café Storgatan innan vi landade hemma i Hannas soffa med en tékopp :)
 
Melissa är verkligen så himla liten och söt, jag skulle kunna äta upp hennes små kinder! När man ser henne är Elsa helt plötsligt inget litet spädbarn utan en jättebebis, haha. Jag kan som inte riktigt förstå att Elsa snart är 8 månader, jag tyckte nyss jag låg på bb?!

marine

Det verkar som att alla mina vårjackor har försvunnit från jordens yta, jag hittar dom ingenstans! Jag kanske har rensat ut dom? Hur som helst beställde jag en ny idag, hoppas bara den passar :)
 
 
Annars har vi bara hängt här hemma idag, det blev ju värsta snöstormen så att gå ut kom inte på tal! Istället har jag gjort bort att ringa en massa samtal, göra barnmat och tvätta. 
Nu har Elsa somnat för kvällen och vi ligger i soffan, ser lets dance och dricker té :)

Första maj med snö

idag har jag verkligen vaknat upp på lat-sidan, ligger i soffan och ser repriser på tv:n och läser bloggar medans diskhögen från igår står kvar på bordet.. Vi hade i alla fall en jättebra valborgs, gjorde 2-rätters, gick på promenad och spelade spel fram till midnatt :)
Och maten, mums vad god! Vi tog recept från Morbergs grillbok, scampi och pilgrimsmusslor i hemmagjord marinad med tropisk fruktsås, stekt sparris med parmesankräm och bakpotatis. Till efterrätt gjorde vi vitchokladkräm med kiwisorbet och passionsfrukt. Jag blir hungrig bara jag tänker på det! :)

 
 
 
 
Sen idag ska vi ut på byn och se när motorcyklarna kör 1:a majrundan hoppas bara det slutar snöa och att solen kikar fram. Men just nu ska jag fortsätta se gamla avsnitt av desperate housewives och äta resterna av gårdagens snacks! :)
RSS 2.0